Draadloos opladen mobiel

Draadloos opladen uitgelegd: alles wat je moet weten over het draadloos opladen van je smartphone

Het draadloos opladen mobiel is nu al een paar jaar mogelijk, maar zoals met elke nieuwe technologie, moeten normen worden vastgesteld en uiteindelijk naar de consument worden geduwd. Dus, wat is het draadloos opladen gsm eigenlijk, hoe werkt het en ondersteunt je telefoon het? Sta ons toe om al deze vragen en meer te beantwoorden.

Hoe werkt het draadloos opladen mobiele telefoon?

Het draadloos opladen mobiele telefoon is vrij vanzelfsprekend. Het is de overdracht van stroom via stopcontact naar apparaat, zonder dat een verbindingskabel nodig is. Het draadloos opladen mobiel omvat een vermogenzendpad en een ontvanger, in de vorm van een behuizing die is bevestigd aan een mobiel apparaat of is ingebouwd in de telefoon zelf. Er zijn twee standaarden: Qi en PMA.

Hoe werkt het draadloos opladen?

Het draadloos opladen gsm is gebaseerd op inductief laden, waarbij vermogen wordt gecreëerd door een elektrische stroom door twee spoelen te voeren en zo een ​​elektromagnetisch veld te creëren. Wanneer de ontvangende magnetische plaat van het mobiele apparaat in contact komt met de zender – of op zijn minst binnen het opgegeven bereik – genereert het magnetische veld een elektrische stroom in het apparaat. Deze stroom wordt vervolgens omgezet in gelijkstroom (DC), die op zijn beurt de ingebouwde batterij oplaadt.

Welke fabrikanten ondersteunen het draadloos opladen van je mobiele telefoon?

De meeste telefoons ondersteunen alleen Qi draadloos opladen. Sommige, zoals de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge, samen met de Blackberry Priv ondersteunen echter zowel het Qi- als het PMA-draadloos opladen. Qi draadloos opladen is overgenomen door veel van de grote smartphonefabrikanten zoals: Samsung, Sony, LG, HTC, Huawei, Nokia, Motorola, Blackberry en heel recent Apple. Over Apple moet wel vermeld worden dat het bedrijf zijn eigen draadloze oplaadmat, de Apple AirPower, in 2018 zal uitbrengen, die niet alleen zal werken met de nieuwste iPhones, maar ook met de Apple Watch en AirPods wanneer deze worden gecombineerd met een optionele draadloze oplaadbehuizing.

Laatst woord

Het draadloos opladen van je mobiele telefoon zal in de toekomst nog meer mogelijkheden bieden. Draadloos opladen is een uitstekende technologie, niet alleen omdat Qi draadloze oplaadpads op verschillende plaatsen in de wereld geïnstalleerd worden maar grotendeels omdat het de slijtage wegneemt die kabels kunnen veroorzaken. De technologie evolueert snel, waardoor het ongetwijfeld nog meer voordelen zal brengen.