Welkom Samsung Galaxy S23!

Daar is ie dan eindelijk: de langverwachte Samsung Galaxy S23! Traditiegetrouw onthulde Samsung de Galaxy S23-serie tijdens haar jaarlijkse Unpacked-evenement in februari. De serie bestaat uit drie modellen: de Galaxy S23, de grotere Galaxy S23 Plus en de Galaxy S23 Ultra, die lijkt op de Galaxy Note-serie.

samnsung s23


De Samsung S23 is de opvolger van de populaire en goed ontvangen Samsung Galaxy S22. Vergeleken met de S22, heeft de S23 zeker wat voordleen die de moeite waard zijn uit te lichten. 

Het uiterlijk

Voor de mensen die hun telefoon ook zien als een mode-statement is het misschien fijn om als eerste te weten dat de Samsung S23 verkrijgbaar in de kleuren Phantom Black, Cream, Green en Lavender. De kleuren zijn niet flets en schreeuwerig, maar ogen eerder rustig. De achterkant van de telefoon is mooi vlak, met alleen de lens beschermende metalen ringen die daar uitsteken. Absoluut een plaatje dus! 

Het innerlijk

Maar ook van binnen is er genoeg om gek op te zijn. De meest in het oog springende voordelen van de Samsung Galaxy S23 zijn:

– Dynamisch AMOLED 2x-display met ondersteuning voor 120Hz verversingssnelheid.
– Corning Gorilla Glass Victus 2-bescherming.
– Compact 6.1-inch scherm
– Door het formaat goed met één hand te bedienen
– Gëupgrade processor, batterij en camera
– Vrijwel geen verandering in het ontwerp
– Duurzaam design van eco-vriendelijke materialen
– Beschikbare opslag capaciteit van 128GB en 256 GB
– Adobe Lightroom voor Expert RAW photo editing
– Het toestel kan probleemloos de zwaarste apps en games laden.

Over het scherm is nog leuk te noemen dat Samsung er de laatste tien jaar bovenop zit met haar AMOLED-schermen. Ze zijn helder, levendig, scherp en mooie mooi. De Samsung Galaxy S23 houdt dit vol, maar zet de helderheid nu helemaal aan. De kleine telefoon kan indien nodig 1.750 nits piekhelderheid bereiken. En meer heb je zeker niet nodig!

De beste compacte Android telefoon op de markt


De Samsung Galaxy S23 wordt momenteel reviewers gezien als de beste kleine Android-telefoon op de markt. De compacte vorm en eenvoudige bruikbaarheid met één hand is toch wel het grootste verkoopargument. Hoewel het ontwerp misschien niet significant verschilt van zijn voorganger, maken de eersteklas bouwkwaliteit, krachtige prestaties dankzij de Snapdragon 8 Gen 2-processor en uitstekende cameramogelijkheden het een waardevolle investering voor wie op zoek is naar eersteklas hardware op een Android-apparaat zonder daarvoor écht de hoofdprijs te moeten betalen.