Wanneer wordt de nieuwste Samsung smartphone verwacht?

Het jaar is nog jong, de goede voornemens zitten nog vers in ons geheugen en ook Samsung heeft grootse plannen wat betreft de lancering van de nieuwste Samsung smartphone. Behalve dat de lancering van de Samsung galaxy S9 en de S9+ extreem spectaculair zal zijn, gaat de aandacht uiteraard uit naar de specs van het nieuwe paradepaardje van de Zuid Koreaanse fabrikant. In vergelijking met de S8 en S8+ zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat Samsung zijn positie als marktleider in het topsegment kan behouden.

Samsung is aanwezig op het Mobile World Congress

Op 25 februari is het zover, dan zijn alle ogen gericht op Barcelona. Het Mobile World Congress is het decor voor de lancering van de lang verwachte opvolger van de Samsung Galaxy S8 en S8+. De grote vraag is echter of de voorspellingen enigszins kloppen of dat er wellicht nog verrassende nieuwtjes te melden zullen zijn. Feit is in ieder geval dan de nieuwste Samsung smartphone zal zijn voorzien van een extreem ‘sleek’ uiterlijk door de dunne randen. Daarnaast kunnen we ervan uitgaan dat beide modellen zijn voorzien van gezichtsherkenning en een scanner voor de vingerafdruk. Op zich is dat niet zo heel spannend, Apple was immers de eerste fabrikant die de techniek van gezichtsherkenning succesvol wist te implementeren. Overigens is met de lancering van de nieuwste Samsung smartphone een belangrijk probleem wel opgelost, de vingerafdrukscanner zit niet meer naast de cameralens maar eronder!

Samsung Galaxy S9 versus S9+

Verschil moet er wezen, zeker voor de nieuwste Samsung smartphone. Het verschil tussen de Samsung Galaxy S9 en de grote broer S9+ wordt op bepaalde punten duidelijk. Zo is er allereerst het opvallend grote geheugen van de S9+, maar liefst 6GB werkgeheugen terwijl de ‘gewone’ S9 het met een schamele 4GB zal moeten doen. Beide toestellen worden overigens aangedreven door de Exynos 9810-soc. Een ander belangrijk verschil tussen beide uitvoeringen is de aanwezigheid van 2 camera’s aan de achterzijde van de S9+. Wat betreft het besturingssysteem: Zowel de Samsung Galaxy S9 als de S9+ zijn voorzien van de laatste Android versie, te weten de Android 8.0 Oreo. Zoals gebruikelijk maakt ook de nieuwste samsung smartphone gebruik van de nieuwste Samsung Experience-interface.

Lancering van de Samsung Galaxy S9

Ook al is de lancering al op 25 februari in Barcelona, het zal nog wel even duren voor de nieuwste Samsung smarthone verkrijgbaar zal zijn bij je vaste leverancier. Vanaf 2 maart is het wel mogelijk op via een pre-order het toestel te bestellen. Om het toestel fysiek vast te kunnen houden zul je nog even geduld moeten hebben, de verwachting is dat het toestel vanaf 16 maart leverbaar zal zijn.