Uitleg verschillende soorten simkaarten

Uitleg verschillende soorten simkaarten

Elke mobiele telefoon heeft een simkaart. Deze is nodig om je gegevens op te kunnen slaan. Maar welke kaart heb je nou nodig? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is een uitleg verschillende soorten simkaarten nodig.

Mini simkaart

Om de simkaart uitleg te starten, kijken we eerst naar de mini simkaart. Van de verschillende soorten simkaarten is dit type kaart het grootste. Deze kaart wordt ook wel eens gebruikt in een mobiele WIFI router. De mini simkaart heeft een grootte van ruim 25 bij 15 millimeter en wordt gebruikt in de meeste mobiele telefoons. De mini simkaart is herkenbaar aan het grote stukje plastic met de kleine chip die vaak goud van kleur is.

Microsimkaart

We vervolgen de simkaart uitleg met een kleiner model. De microsimkaart is een klein kaartje van ongeveer 15 bij 12 millimeter. Je merkt dat het gedeelte van plastic al veel kleiner is en dat deze veel beter in verhouding is met de gouden chip. Mobiele telefoons worden steeds kleiner en een grotere simkaart dan deze zal er niet meer inpassen. Dit type simkaart wordt vooral gebruikt in de oudere Iphones en Samsung toestellen.

Nanosimkaart

Van de verschillende soorten simkaarten is de nanosimkaart de kleinste. Er is bijna geen plastic meer te zien en de simkaart is bijna net zo groot als de gouden chip. Het formaat van deze simkaart is ongeveer 12,3 bij 8,8 millimeter. Dit type simkaart wordt gebruikt in de meest moderne mobiele telefoons en tablets en veel kleiner dan deze kaart kan de simkaart eigenlijk niet worden.

Laat je altijd goed voorlichten over het type simkaart dat in jouw toestel past. Mocht het zo zijn dat je simkaart alsnog te groot blijkt te zijn omdat je bijvoorbeeld een minisimkaart hebt terwijl je een nanosimkaart nodig hebt? Dan kun je deze altijd op maat knippen. Veel mensen gaan creatief aan de slag met een mesje of met een schaar,
maar houd er rekening mee dat het uiteindelijke formaat dan niet altijd precies uitkomt waardoor de kaart niet in je telefoon past. Het is altijd beter om een simkaart knipper te gebruiken om je simkaart op het juiste formaat te maken. De telefoonwinkels willen je hier natuurlijk vaak ook mee helpen.