Draadloze koptelefoon voor de mobiele telefoon

Draadloze koptelefoons

Veel mensen luisteren wel eens muziek. Het is hierbij wel fijn als de geluidskwaliteit een beetje goed is. Daarnaast is het ook handig als het draad van je koptelefoon niet overal achter blijft hangen, hiervoor is een oplossing bedacht: de draadloze koptelefoon.

Hoe werkt een draadloze koptelefoon?

Draadloze koptelefoons zijn koptelefoons zonder een snoer. Dit is mogelijk door een bluetooth-verbinding tussen een bepaald apparaat, denk aan een telefoon of een tablet, en de koptelefoon. Er is hiervoor geen internetverbinding vereist. Meestal heeft een bluetooth koptelefoon een bereik tot ongeveer tien meter, dit is dus een stuk verder dan het gemiddelde snoertje.

Welke draadloze koptelefoons zijn er?

Er zijn veel verschillende merken die draadloze koptelefoons maken, waaronder JBL, Bose, Philips en Sony. Een bleutooth koptelefoon is er in verschillende prijsklassen. JBL heeft een bleutooth koptelefoon uitgebracht, genaamd JBL T450BT. De meeste gebruikers zijn er erg enthousiast over. Deze draadloze koptelefoon voor muziek heeft een behoorlijk goede geluidskwaliteit, zeker vergeleken bij de prijs; de koptelefoon kost 49 euro.

Ook Sennheiser heeft een draadloze koptelefoon voor muziek gemaakt: de Sennheiser PXC 550. Deze koptelefoon heeft een uitstekende kwaliteit, voor zowel het geluid als voor de koptelefoon zelf. De koptelefoon zit erg fijn en gaat lang mee nadat hij volledig opgeladen is: hij kan ongeveer 30 uur gebruikt worden voordat hij weer opnieuw opgeladen moet worden. Deze koptelefoon zit door de goede kwaliteit echter wel in een andere prijsklasse: hij kost ongeveer 300 euro.

Naast JBL en Sennheiser, is ook Bose bezig geweest met het maken van een draadloze koptelefoon: de QC35. Deze koptelefoon is een concurrent van de PXC 550. De geluidskwaliteit van de QC35 is echt geweldig. Daarnaast zit de koptelefoon ook erg comfortabel. De QC35 gaat op een volle accu ongeveer 20 uur mee, dus bijna een hele dag. De kwaliteit van de koptelefoon is wel terug te zien in de prijs: de QC35 kost ongeveer 400 euro.