Survival of the smartest

croscall Action
De jongste telg van Crosscall

Speciaal voor de outdoor liefhebber is de Crosscall Action X3 een aanwinst in het enorme aanbod van smartphones. Outdoor activiteit betekent behoefte aan een stevige smartphone, aan een waterdichte smartphone en vooral aan een stootvaste smartphone. De Franse producent lanceert met gepaste trots de Crosscall Action X3. Croscall specialiseert zich inmiddels sinds 2009 inde productie van outdoor geschikte mobiele telefonie en doet dat zeer succesvol.

Gebruikte techniek

De Crosscall Action X3 beschikt over de volgende specificaties:

– 5 inch HD Ultra Reinforced Corning Gorilla Glass scherm
– 3500 mAh batterij met X-Link magnetische laad-technologie (zonder kabel laden)
– 12 Megapixel camera met LED flash en 5 Megapixel camera aan voorzijde
– Interne opslag: 32 GB
– Externe opslag: tot 128 GB micro SD kaart
– Ramgeheugen: 3 GB
– Octacore 1.4 GHZ processor – Snapdragon 8937
– Netwerk: 2G, 3G, 4G, Wifi
– Bluetooth + NFC
– Dual sim (nano)
– Android 7.0 Nougat

Voorts is er extra rekening gehouden met de doelgroep, waardoor deze stevige smartphone waterdicht is (2m / 60 min) en over IP norm 68 beschikt. Voor de echte kenner: De jongste telg van Crosscall heeft de militaire weerstand waarde MIL STD 810G / IK02. De waterdichte smartphone is ook volledig stofdicht. Daarnaast is beschikt de schokbestendige smartphone over een een scherm dat ongeveer 40% dikker is dan andere schermen die dezelfde Corning Gorilla Glass technologie gebruiken. Handig voor de outdoorliefhebbers, maar ook voor de klunzen onder ons. Geen verkeerde specificaties voor een smartphone die als mid-range wordt geclassificeerd. Voor de volledige specificaties raadpleeg je het best de website van Crosscall.

Survival

De nieuwe Crosscall Action X3 is voor een stootvaste smartphone nog relatief slank en klein qua design. Crosscall geeft aan dat het toestel van 2 meter hoogte kan vallen zonder noemenswaardige schade op te lopen. Het toestel wordt uitgerold met Android 7.0 en zal nog net geen €350,00 kosten. Misschien een rib uit je lijf bij elke andere uitgave, maar ‘peanuts’ als je ergens vast zit in de bergen of verdwaald ben ik de Sahara en de standaard smartphones al lang het loodje hebben gelegd. De gemiddelde smartphone gebruiker zal weinig stil staan bij hetgeen de fabrikant biedt, maar de doorgewinterde trackers, hiker, bergklimmers en andere avonturiers zullen de voordelen zonder twijfel zien.