Wat zijn de voordelen van refurbished smartphones t.o.v. nieuwe smartphones?

Waarom zou je een refurbished smartphone kopen?

De meeste mensen willen de nieuwste smartphone hebben, maar daar hangt vaak wel een flink prijskaartje aan. Als je het nieuwste van het nieuwste wil hebben van de meest gerenommeerde smarthpone-merken, dan betaal je meestal algauw rond de €1000. Maar ook als je niet het allernieuwste model hoeft te hebben, moet je vaak veel geld neertellen. Gelukkig is er een manier om toch aan een goede smartphone te komen, zonder daar de hoofdprijs voor te hoeven betalen: koop een refurbished smartphone!

Verwar refurbished niet met tweedehands!

Om eventuele misverstanden uit de weg te ruimen, moet er eerst onderscheid gemaakt worden tussen een tweedehands en een refurbished smartphone. Bij een toestel die als tweedehands wordt aangeprezen, is vaak wel iets op of aan te merken. Er hoeft niks mis te zijn met een tweedehands toestel, maar vaak kun je wel gebruikerssporen vinden zoals krasjes op het scherm, beschadigde randjes, et cetera. Een tweedehands toestel gaat ook van de eerste eigenaar gelijk door naar de tweede eigenaar, zonder uitvoerige controles door een expert op eventuele gebreken. Als je van plan bent om een tweedehands toestel te kopen, dan moet je dus altijd zelf goed in de gaten houden wat de staat van de smartphone is. Ga bij jezelf ook na of je bereid bent om daar een bepaalde prijs voor te betalen.

De voordelen van refurbishedrefurbished iphone

Koop je bijvoorbeeld een refurbished iphone, dan heb je een stuk minder zorgen aan je hoofd. Een refurbished smartphone is namelijk uitvoerig schoongemaakt en gerepareerd. Mochten er defecte onderdelen zijn, dan worden die vervangen door nieuwe onderdelen. Wanneer bijvoorbeeld het scherm gebarsten is, of de achterkant van de smartphone is beschadigd, dan worden deze vervangen door originele onderdelen van de fabrikant zelf. Dit repareren en vervangen wordt dus gedaan door een officiële partij, zoals Apple of Samsung zelf. Hierdoor krijg je gegarandeerd originele, nieuwe en goedwerkende onderdelen bij de reparaties. Een refurbished toestel ondergaat een aantal uitgebreide tests, waarbij onder andere de accuduur en de werking van het touchscreen en knoppen worden gecontroleerd. Slaagt het apparaat niet voor de test, dan worden de niet-goed-werkende onderdelen vervangen door nieuwe en goedwerkende onderdelen.

Prijsverschil

Een gloednieuwe iPhone 8 Plus kost op het moment van schrijven bijvoorbeeld €920,45 als je het via een officiële Apple-dealer koopt. Koop je een refurbished iPhone 8 Plus, dan ben je €795 kwijt. Misschien nog steeds veel geld, maar bedenk daarbij wel dat de smartphone zo goed als nieuw is en je niks aan de binnen- of buitenkant zult merken dat ‘ie een vorige eigenaar had. Daarnaast krijg je bij een refurbished iPhone ook nog eens twee jaar garantie, net als bij een gloednieuwe smartphone! Zie jij een refurbished iPhone ook wel zitten? Neem dan een kijkje op 123smartphonedeal.nl. Deze webshop verkoopt naast verschillende iPhone-modellen ook iMacs en iPads, allemaal refurbished. Dus als je altijd al een Apple-product had willen hebben voor een goedkopere prijs, dan biedt een refurbished apparaat zeker een goede uitkomst!