De te verwachte telefoon releases van 2021

De ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefoons gaat onverminderd door. Dit gebeurt in alle prijssegmenten, van de high end telefoons, tot de budget smartphones. Ook in 2021 en daarom leek het ons een goed moment om eens te kijken wat we dit jaar waarschijnlijk allemaal kunnen verwachten. Sommige van de onderstaande modellen zijn al gepresenteerd maar moeten nog uitkomen, andere zijn nog slechts geruchten. Wel behoorlijk hardnekkige geruchten, vandaar dat we ze ook hebben opgenomen in onze lijst te verwachte telefoon releases van 2021.

In onderstaand overzicht gaat het dus om twee typen toestellen, de al gepresenteerde telefoons en de nog niet bekend gemaakte toestellen. Van die eerste soort is alles al bekend, zoals specificaties, afbeeldingen en prijzen. Het is echter wachten op de datum dat ze ook echt in de winkel liggen.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de toestellen die we verwachten, of waarover al wat genoemd is op blogs of beurzen, maar die nog niet gepresenteerd zijn. De informatie over die toestellen hebben we gebaseerd op geruchten en ervaringen. Zo denken we bijvoorbeeld te weten dat Samsung komt met een nieuwe Galaxy S-lijn met verschillende modellen. Waarom? Omdat Samsung zelf hier al een aantal keer op gehint heeft en ook uit andere hoeken hierover wordt gesproken.

Het is goed om te onthouden dat wanneer een smartphone als ‘verwacht’ staat omschreven, dat dit niet altijd betekent dat je het toestel snel in handen zult hebben. In sommige gevallen kun je binnenkort verwachte smartphones eerst pre-orderen, terwijl andere verwachte telefoons wél meteen op voorraad zullen zijn. Dit hangt af van het toestel en de fabrikant van het apparaat.

Het overzicht van verwachte telefoons wordt regelmatig bijgewerkt. Check dus af en toe of er nieuwe verwachte smartphones bijgekomen zijn die interessant kunnen zijn voor jou. Ga ook altijd na of je het op kunt brengen om een nieuwe smartphone met abonnement te nemen, of dat je beter de losse toestelprijs kunt betalen. Smartphones die net uit zijn, worden veelal tegen de adviesprijs aangeboden, dus het kan lonen om te wachten tot een telefoon al eventjes op de markt is voordat je hem aanschaft. Dit geldt uiteraard niet als je koste wat kost het nieuwste model wil hebben.

Dan ons overzicht met te verwachte telefoon releases van 2021.

Samsung 2021

Samsung: Al wel gepresenteerd, maar nog niet in de winkels te vinden is de Samsung Galaxy A22. Het is het goedkoopste model van Samsung met ondersteuning voor 5G. Klaar voor de toekomst dus, maar niet met de meest krachtige hardware aan boord. Het is de vraag of we dit jaar een Note 21 en Note 21 Ultra-toestel van Samsung gaan zien. Geruchten die rondgaan in de wandelgangen noemen namelijk dat de komende Samsung Galaxy S21 FE de vervanger gaat worden van deze toestellen. Of dat klopt zal de tijd uit moeten wijzen. De Galaxy S21 FE staat voor Fan Edition en is een betaalbaar alternatief voor de duurdere Galaxy S21’s. Vorig jaar werd het eerste FE-toestel gepresenteerd. Volgens de laatste geruchten verschijnt het toestel in augustus 2021. We moeten er nog een tijd op wachten, maar begin 2022 verwachten we weer verschillende toestellen van Samsung in de S-lijn. De Galaxy S22 wordt het krachtige instapmodel, tevens het toestel met de laagste prijs. Vind je de normale Samsung Galaxy S22 net iets te klein, dan is de Samsung S22 Plus een slimme keuze. Dat toestel deelt veel van de specificaties, maar heeft wel een groter scherm en accu met hogere capaciteit. Het ultieme vlaggenschip van de Galaxy S22-lijn wordt de S22 Ultra. Veel details zijn nog niet bekend, maar Samsung zal zich waarschijnlijk vooral richten op het betere scherm en camera’s ten opzichte van de normale S22 en het S22 Plus-model. Het paradepaardje van Samsung van 2021 wordt de Galaxy Fold 3. Het toestel bevat twee schermen en uitgeklapt werk je met een schermgrootte van een tablet. Al met al dus zeker iets om naar uit te kijken.

De Google Pixel 5a: 

Geruchten over de betaalbare Google Pixel 5a doen al even de ronde. Het toestel is al genoemd door Google zelf, dus we weten dat deze eraan zit te komen. Helaas alleen nog maar voor de Japanse- en de Amerikaanse markt. Wanneer we het toestel gaan zien, is echter nog de vraag. Ook over de aankomende Pixel 6-lijn van Google is ook al het een en ander verschenen qua informatie. Zo krijgen de toestellen een radicaal ander design dan alle voorgangers.

Huawei Mate 50 en 50 Pro: 

Of we deze toestellen dit jaar daadwerkelijk gaan zien is nog maar de vraag. Huawei zou zich namelijk volledig willen richten op de Huawei P50-serie. Daarnaast zou het merk ook kunnen kiezen om de toestellen niet in Europa uit te brengen, maar bijvoorbeeld alleen in thuisland China. We hadden de Huawei P50 en P50 Pro allang verwacht, maar het bedrijf gaat gebukt onder veel problemen door een opgelegd handelsverbod met Amerikaanse partijen. Dat uit zich ook in de presentatie van de P50-serie, want die is volgens horen zeggen al meerdere keren uitgesteld. Nog even afwachten dus.

Nokia X60: 

De eerste geruchten over een mogelijke Nokia X60 zijn nog redelijk nieuw, maar het bedrijf zou toch weer komen met een high-end toestel. Er wordt gesproken over een release in november 2021, dus we houden dat uiteraard in de gaten.

OnePlus: 

De OnePlus 9T wordt de opvolger van de in 2021 gepresenteerde OnePlus 9 en is op verschillende vlakken voorzien van upgrades. Verwacht echter geen al te grote veranderingen qua hardware of software. De OnePlus Nord 2 is de opvolger van de populaire en goed ontvangen OnePlus Nord. De Nord 2 wordt een toestel in het middensegment en de fabrikant kennende biedt deze weer een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.