De levensduur van de batterij van je smartphone verlengen

Smartphones zijn handig, zo ben je altijd bereikbaar. Alleen wanneer de batterij van je smartphone leeg is, ben je onbereikbaar. Vervelend wanneer je smartphone een lege batterij heeft. Hoe kun je de levensduur van de batterij van je smartphone eenvoudig verlengen? Hieronder lees je enkele tips om de batterij van je smartphone een langere levensduur te geven. 

Energieverbruik van smartphone verlagen

De batterij smartphone loopt snel leeg, hoe kun je ervoor zorgen dat de batterij smartphone langer mee gaat? Je kunt dit doen door eerst te kijken hoeveel energie je smartphone gebruikt en waardoor dit komt. Dit doe je door te controleren hoeveel energie de apps gebruiken die op je smartphone staan. Tik in de apps op instellingen en dan op batterij. Daar kun je zien welke apps het meest aan energie verbruiken. Bij sommige smartphones krijg je persoonlijke aanbevelingen. Je kunt de persoonlijke aanbevelingen en je appgebruik aanpassen. Hierdoor gaat de batterij smartphone langer mee en beperk je direct het energieverbruik. 

Tips met het meeste resultaat

Een paar tips waarmee je het meeste resultaat boekt om de batterij smartphone langer mee te laten gaan: 

  • De helderheid van je scherm verlagen
  • Een kort automatisch slot voor het vergrendelen kiezen
  • Email, contacten en agenda synchroniseren via de push-methode
  • Email, contacten en agenda handmatig synchroniseren, wanneer je dit niet via de push-methode kunt doen
  • Meldingen uitschakelen zoals bijvoorbeeld de whatsapp gesprekken
  • Adblocker gebruiken en vermijd apps met veel reclame
  • Batterijbesparing inschakelen bij een Android smartphone, bij een iPhone de energiebesparingsmodus inschakelen.
batterij smartphone langer mee

Batterij smartphone loopt snel leeg

De batterij van je smartphone loopt snel leeg door slecht bereik. De energie wordt door de smartphone gebruikt om verbinding te maken en gebruikt extra energie bij slecht bereik. Je kunt je smartphone op plekken met slecht bereik op vliegtuigmodus zetten. Kies voor je router de beste plek om zo een zwak wifi signaal te voorkomen. Je wilt de batterij van je smartphone natuurlijk het liefst in topconditie houden. Dit kun je doen door rekening te houden met de temperatuur. Kamertemperatuur is de beste temperatuur voor de batterij van je smartphone. De batterij van je smartphone moet je niet blootstellen aan temperaturen die veel hoger zijn. Bij temperaturen onder het vriespunt vermindert tijdelijk het energieverbruik van de batterij. Wanneer deze weer op kamertemperatuur is, gaat de batterij net zolang mee als daarvoor. Je batterij opladen bij een hoge temperatuur is schadelijk voor de batterij, het is verstandig om je smartphone uit zijn hoesje te halen (mocht je een hoesje om je smartphone hebben) tijdens het opladen, het hoesje zorgt namelijk voor extra warmte. Succes gewenst met deze tips!