Alle specificaties en details over de Samsung Galaxy S22, Ultra en Plus

Samsung’s nieuwe telefoon serie, de Galaxy S22 is deze maand officieel gepresenteerd, bestaande uit drie nieuwe modellen. Er zijn in totaal drie telefoons: de Galaxy S22, Galaxy S22 Ultra en Galaxy S22 Plus, met belangrijke nieuwe functies, een ultrasnelle processor chip en een nog krachtigere camera. De S22 serie werd gelanceerd tijdens Samsung’s jaarlijkse Unpacked-evenement, op 9 februari.

De Galaxy S22-telefoons zijn onmiddellijk beschikbaar voor pre-order en zullen op 25 februari worden uitgebracht. Dat is iets later in het jaar dan de S21, die op 14 januari 2021 uitkwam en op de 29e van dezelfde maand in de verkoop ging.

Wat weten we over de Samsung Galaxy S22 serie?

De nieuwe telefoons van Samsung zijn zeker niet klein. Het scherm van de S22 heeft een piek helderheid van 1300 nits, die oploopt tot 1750 nits op de S22 Plus en Ultra, dit komt door het gebruik van de helderste AMOLED-schermen die ooit in een Galaxy S-apparaat zijn gezien.

Het scherm van de S22 Ultra heeft een extra speciale functie. Het heeft een maximale verversingssnelheid van 120 Hz, maar het kan ook helemaal worden teruggebracht tot 1 Hz. Dat betekent minimale onscherpte bij snel bewegende inhoud zoals gaming en sport, maar ook maximale batterijbesparing bij statische inhoud zoals tekst. Het schaalt de verversingssnelheid dynamisch met behulp van AI, en dankzij het nieuwe intelligente software-algoritme is het slimmer dan ooit.

Alle specificaties en details over de Samsung Galaxy S22 Ultra en Plus

Stroomverbruik analyseren

Een belangrijk gebruik hiervan is tijdens het gamen: de Galaxy S22 kan het spel en het stroomverbruik daadwerkelijk analyseren en slimme beslissingen nemen over snelle schermverversingen en snelle reacties. In wezen kan de AI tussen al je snelle gevechten kleine tijdsintervallen detecteren waardoor het bijvoorbeeld energie kan besparen. Met deze op AI gebaseerde software-optimalisatie, beweert Samsung dat gamers een gemiddeld energieverbruik van de chipset van 30 procent kunnen besparen, zonder in te boeten aan prestaties. 

De S22 en S22 Plus lijken erg op hun voorgangers uit de S21-familie, met grote schermen, smalle randen en afgeronde hoeken. Maar de S22 Ultra breekt met die traditie, met zijn meer formele look met vierkante hoeken. De S22 Ultra heeft ook een houder voor de S Pen, zodat je deze kunt wegstoppen wanneer je hem niet gebruikt. Voor het geval je het gemist hebt, de S22 Ultra vervangt het Galaxy Note-apparaat dat Samsung vorig jaar uit de verkoop haalde.

Verder bevatten de telefoons voor de eerste keer ooit materialen van gerecycled materiaal waarvan de algehele kwaliteit is getest en met 99 procent gelijk is aan die van het plastic dat het bedrijf normaal gebruikt. Maar dat is niet alles: ook materialen zoals cd-hoesjes en waterflessen zijn in kleine hoeveelheden gebruikt in de gebruikte materialen van de telefoon en de hele S-serie verpakkingen zijn sinds de S21 met 19 procent van het verpakkingsvolume verminderd, of 51 procent in vergelijking met de S20… en de verpakking is nu gemaakt van 100 procent gerecycled papier.

Alle specificaties en details over de Samsung Galaxy S22

Samsung is dus groener dan ooit, wat uiteraard helemaal aansluit op de duurzaamheidstrend van tegenwoordig. De telefoons uit de S22 serie komen in een groene kleurstelling, evenals in Phantom Black en Phantom White. De S22 Ultra komt ook in donkerrood, terwijl de S22 en S22 Plus verkrijgbaar zijn in roze goud. Er zijn ook enkele kleuren exclusief verkrijgbaar bij Samsung – kijk op de Samsung-site voor meer info.