Hoe verleng je de levensduur van een accu?

Levensduur accu mobiele telefoon

Je kent het wel. Wil je net een belangrijk berichtje sturen, is de accu van je mobiele telefoon leeg. En dat terwijl je hem die zelfde ochtend nog hebt opgeladen! Het is erg vervelend als de levensduur van een accu vrij kort is. De capaciteit van een accu verlaagt in de loop der jaren. Onder sommige omstandigheden kan dit zelfs heel erg snel gaan. En hoewel je niet altijd er zelf iets aan kunt doen dat de accu snel leeg gaat, geven wij je twee belangrijke tips om de levensduur van een accu te verlengen. De vermindering van capaciteit kunt u namelijk zelf versterken of verzwakken.

Ideale temperatuur

Het blootstellen van de accu mobiele telefoon aan temperaturen boven de 35 graden zorgt voor vermindering van de bruikbare capaciteit op de langere termijn. Dit is een schadelijk effect wat de levensduur accu vermindert. Het opladen van een mobiele telefoon bij een hoge temperatuur is zelfs nog schadelijker. Een kleine handeling wat voor veel verschil zorgt is de telefoon uit het beschermhoesje halen tijdens het opladen. Het hoesje houdt immers veel warmte vast, wat slecht is voor een accu mobiele telefoon. Dit bevordert de levensduur accu natuurlijk niet.

Opladen van de accu

Hoewel vaak gezegd wordt dat het niet goed voor de levensduur accu mobiele telefoon is om hem vaak aan de lader te hebben liggen, is dit niet slecht. Het regelmatig opladen van de accu is zelfs beter dan het wachten totdat hij helemaal leeg is. Dit verlengt de levensduur accu. Laat je telefoon af en toe, eens in de paar maanden, helemaal leeg lopen om hem daarna weer volledig op te laden. Een ander belangrijk aandachtspunt bij het opladen is om de telefoon uit de oplader te halen zodra de accu 100% opgeladen is. Bij een volle batterij, die door moet blijven opladen, ontstaat een soort spanning. Deze spanning heeft een negatief effect op de levensduur accu mobiele telefoon.