Mobiel betalen met een NFC Chip

NFC Chip

Betalen zonder pinpas!

Mobiel betalen met een NFC Chip

Als je tegenwoordig wil afrekenen in een winkel is het al mogelijk om contactloos te betalen met je pinpas, dit werkt met een nfc chip. Smartphones beschikken tegenwoordig ook over een nfc chip. Dankzij deze technologie is het ook mogelijk om af te rekenen met je smartphone. Zo hoef je je pasjes niet meer mee te nemen maar kan je simpelweg mobiel betalen. Je houdt je smartphone tegen de het pinapparaat om je transactie te voldoen en zo hoef je je pinpas niet meer te gebruiken.

Wat is een NFC Chip?

Maar wat is een NFC Chip precies? NFC staat voor Near Field Communication en maakt het mogelijk om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen. Hiervoor moet je wel dichtbij een ontvanger staan. De nfc chip werkt namelijk maar tot een afstand van tien centimeter. Door deze afstand klein te houden is het gebruiken van een nfc chip al een stuk veilig gemaakt. Je kan mobiel betalen met een NFC Chip maar om de transactie te voldoen vragen veel banken alsnog om een persoonlijke code op je smartphone in te voeren. Naast mobiel betalen is er met deze techniek nog véél meer mogelijk. Zo kan je in veel parkeergarages betalen voor je kaartje en zo doorrijden en is het mogelijk als je een beurs bezoekt automatisch de plattegrond op je telefoon te krijgen.

Alternatieven voor de nfc chip!

Als jouw smartphone niet over een nfc chip beschikt is het ook mogelijk om een nfc sticker te kopen. In andere landen wordt betalen door middel van een sms veel gebruikt als mobiel betalen. In Nederland is dit nooit echt populair geweest maar in landen als Kenia en Zuid-Afrika wordt dit erg veel gebruikt. Ook QR-codes zijn een alternatief. Dit is een unieke code die hetzelfde werkt als een barcode. Het nadeel van deze QR-codes is dat de communicatie maar één kant op werkt.