Smartphone release 2017, Xiaomi Mi 6

De Xiaomi Mi 6 smartphone release 2017

In het voorjaar zal de Xiaomi Mi 6 smartphone release 2017 plaatsvinden. De Xiomi Mi 6 is het nieuwste vlaggenschip van deze Chinese fabrikant. In tegenstelling tot Huawei is Xiaomi nog geen bekende naam in Nederland en op de Europese markt. Hierin zou wel eens snel verandering kunnen komen omdat Xiaomi in geproduceerde aantallen de vijf na grootste fabrikant van smartphones is. Toestellen die met name in het eigen China gretig aftrek vinden. Xiaomi is pas in 2010 opgericht en maakt sindsdien een zeer snelle groei door. Hun eerste smartphone, de Xiaomi MI 1 stamt uit 2011 en inmiddels is de fabrikant toe aan de zesde generatie smartphones. Naast mobiele telefonie houden ze zich ook bezig met de productie van laptops, tablets en geautomatiseerde toepassingen voor het huishouden.

De specificaties van de Xiaomi Mi 6

Het nieuwste vlaggenschip van Xiaomi is voorzien van een groot 5.15 inch scherm en een metalen behuizing met relatief kleine randen.. Het toestel zal simlockvrij verkrijgbaar zijn en beschikt over het Android 6.0 besturingssysteem. Natuurlijk is het toestel geschikt voor het snelle 4G netwerk en krijgt de koper standaard de beschikking over 2 jaar fabrieksgarantie. Aan de voorkant is een vingerafdrukscanner aanwezig waarmee de gebruiker zichzelf op een beveiligde manier zal aanmelden. Waarschijnlijk krijgt het toestel ook standaard de beschikking over een iris scanner.

In eerste instantie komen er drie verschillende versies op de markt. In volgorde van kostprijs zijn het toestellen met 32 GB, 64 GB en 128 GB aan interne opslag. Hiernaast is er keuze uit een werkgeheugen van 3 GB of 4 GB. Het toestel beschikt standaard over een full-HD, 5.15 inch scherm van keramisch glas, goed voor een schermresolutie van 1920×1080 pixels. De camera van het toestel beschikt over 23 megapixels. Door het gebruik van een dubbele sensor zal de camera over meer als 30 megapixels beschikken. De camera aan de voorkant, geschikt voor het maken van een selfie is beperkt tot 7 megapixels. Een krachtige 4000 mAh batterij maakt het mogelijk om tot 10 uur gesprekken te voeren.

De plusvariant van de Xiaomi Mi6

Naast het standaard 5.15 inch toestel lanceert Xiaomi gelijktijdig de Mi 6 plus. Dit toestel krijgt de beschikking over een groter, 5,7 inch beeldscherm met full-HD prestaties. Deze variant is in drie versies verkrijgbaar. De 64 GB versie beschikt over 4 GB werkgeheugen. De 128 GB versie krijgt 6 GB werkgeheugen terwijl het topmodel naast 246 GB opslag ook 8 GB werkgeheugen zal meekrijgen. Het toestel krijgt de beschikking over een 23 megapixel dual-camera en een 7 megapixel selfie camera. Het toestel krijgt een extra krachtige 4500 mAh batterij tot zijn beschikking. Genoeg voor 10 uur gesprekstijd of 12 uur stand-by.