Sim Only; de voor- en nadelen

sim onlyStel je telefoonabonnement loopt af en je staat voor de keuze tussen bijvoorbeeld een Sim Only van Telfort of een mobiel abonnement met toestel. Hoewel Sim Only ook een aantrekkelijke optie is, biedt een mobiel abonnement met een nieuwe, moderne telefoon toch zeker ook voordelen.

Elke maand bijstellen

Eerst maar eens over het afsluiten van een Sim Only abonnement, een abonnement met lagere abonnementskosten. Hoeveel lager hangt af van de provider, maar de kostenbesparing kan oplopen tot wel zeventig, tachtig procent ten opzichte van een abonnement inclusief toestel. Sim Only van Telfort is daarnaast maandelijks opzegbaar. Praktisch is ook dat je elke maand je sim only overeenkomst naar boven of beneden bij kunt stellen. Mocht blijken dat je toch meer belt per maand dan je vooraf gedacht had, dan is dit eenvoudig wat op te schroeven. Sim Only is ook in trek vanwege de keuzes uit veel verschillende telefoons, mits deze simlock vrij zijn. Natuurlijk kun je ook gewoon je eigen, ‘oude’ telefoon behouden. Er kleven ook wat nadelen aan het sluiten van een Sim Only abonnement. Zo is een nieuwe, hippe telefoon nogal prijzig. Sim Only betekent ineens veel geld op tafel leggen als jij die nieuwe hippe telefoon toch graag wilt hebben. Een ander nadeel is ook dat als je nog een toestel hebt, die altijd simlock vrij moet zijn. Is dit niet het geval, dan kan de Sim Only sim kaart namelijk niet gebruikt worden.

Gebruik maken van 4g

Mocht het zo zijn dat je telefoon plotseling stuk gaat, dan heb je bij mobiele abonnementen met een telefoon een service die ervoor zorgt dat je tijdens de reparatie niet zonder telefoon zit. Je krijgt dan namelijk een leentoestel aangeboden. Nog iets: kies je voor de goedkopere providers, dan is het gebruik van de snelle internetservice 4g niet inclusief. Gebruik je wel 4g, dan betaal je dus geld bij. En dat bedrag kan best oplopen. De kosten kunnen ook behoorlijk oplopen als er buiten de belbundel gebeld wordt. De kosten na de ingestelde limiet liggen vaak op een veel hoger peil dan gebruikskosten binnen de limiet.

Overweeg goed wat voor jou de beste keuze is

Of een Sim Only abbonnement voor jou de beste keuze is, is geheel afhankelijk van jouw eisen en wensen. Heb je nog een telefoon of weet je een leuk tweedehandsje op de kop te tikken, dan is een sim only abonnement ideaal. Je kunt hier in ieder geval mee besparen. Let wel dat het mogelijk is dat je bij sommige providers minder snel internet hebt.