Nieuwe iPhone met Led scherm

De iPhone is een van de bekendste mobiele apparaten van tegenwoordig en het is dan ook maar normaal dat Apple, de ontwikkelaar, steeds verder wil gaan in het vernieuwen van onderdelen. Het merk maakt bijvoorbeeld voor de eerste keer gebruik van OLED-schermen, bij de nieuwe iPhone 8 dan, het allerlaatste model.

Andere modellen daarentegen, zoals de iPhone 7s en iPhone 7s Plus blijven gewoon uitgerust met een lcd-scherm, net zoals dat al de voorbije tien jaar het geval geweest. Vanaf 2018 zouden echter alle nieuw types iPhone beschikken over een OLED-scherm, hoewel dat initieel pas voor het jaar 2019 bedoeld was.

OLED schermen in 2018

Volgens bepaalde bronnen in de mobiele toestellen-industrie heeft Apple plannen om zogenaamde OLED-schermen – of organic light editing diode schermen – te gebruiken bij de nieuwe apparaten. Het gaat hierbij om alle apparaten van iPhone die vanaf het tweede deel van 2018 op de markt zullen komen. Daarbij is Apple ook nog van plan om in totaal drie nieuwe iPhone modellen te ontwikkelen, waaronder de iPhone 9. De schermen zullen geleverd worden door Samsung en LG zal er misschien ook wel zijn steentje aan bijdragen.

Wat is een OLED scherm?

OLED schermen zijn de allernieuwste displaytechniek en worden bij zowel televisies als mobiele apparaten gebruikt. Het paneel bestaat als het ware uit ontelbare led’s. De ‘O’ in ‘OLED’ staat dan weer voor ‘organisch’, wat betekent dat de lampjes uit zichzelf licht kunnen maken om het beeld te vormen. Met andere woorden, bij dergelijke schermen is achtergrondverlichting overbodig, waardoor het scherm dus ook veel dunner gemaakt kan worden.

De voordelen van een OLED scherm reiken ver. Zo is de kijkhoek veel groter dan bij een gewoon LCD scherm en verbruikt het toestel minder energie. Daarbij zijn beelden veel helderder en is ook het contrast beter. Tenslotte is de frame rate veel hoger in vergelijking met een LCD scherm, waardoor wazige beelden geen probleem meer vormen.

De nieuwste ontwikkelingen bij de iPhone

De iPhone 9 kan dan misschien slechts een wazig concept lijken in de toekomst van de iPhone, na het op de markt brengen van de iPhone 8 gaat het natuurlijk snel. Deze laatste zal gekenmerkt worden door een aantal verrassende vernieuwingen, waaronder het verdwijnen van de ’thuisknop’ op de voorkant van het apparaat. Ook kan het zijn dat de Touch ID helemaal verdwijnt, dat het apparaat gezichtsherkenning heeft en dat men het zonder fysieke oplader kan opladen.

De grootste vernieuwing is echter het revolutionaire OLED-scherm: de iPhone 8 zal immers het eerste iPhone model zijn dat met een dergelijke technologie is uitgerust. Toch werden deze schermen al bij andere Apple toestellen gebruikt, waaronder de Touch Bar van de nieuwste MacBook Pro computers, en Apple Watch.