Huawei P20 Pro vs. Sony Xperia XZ2

Vergelijking van de twee nieuwe toppers van Huawei en Sony

Er zijn talloze verschillende merken smartphones op de markt. De één nog mooier dan de ander en ook in prestaties kunnen flinke verschillen zitten. Grofweg is er een verschil te maken tussen de Iphone met iOS als besturingssysteem en de Android smartphones. De meeste smartphones zijn voorzien van het Android besturingssysteem omdat dit een open besturingssysteem is, die elke fabrikant vrij mag gebruiken. Twee bekende smartphone fabrikanten die heel succesvol zijn in het produceren van smartphones zijn Huawei en Sony. We vergelijken hierbij de nieuwste smartphones van deze twee merken.

Huawei P20Huawei P20

De Huawei P20 heeft een Octa core processor van 2,36 GHz, een opslagruimte van 128 GB die niet uitbreidbaar is en een intern RAM geheugen van 6 GB. Dit maakt de Huawei P20 een snelle telefoon die behoorlijk kan presteren. Wil je de Huawei P20 bij een abonnement, zodat je niet in één keer een flinke investering hoeft te doen kijk dan voor de Huawei P20 bij KPN voor de laatste aanbiedingen. De P20 heeft een batterij van 4000 mAh, waardoor je gemakkelijk de dag doorkomt met een volle accu. Het scherm van de Huawei P20 is 6.1 inch, waardoor hij prima past in het rijtje van grote scherm smartphones. Hij heeft een goede camera van 40 Megapixels aan boord, met digital zoom, automatische flash, gezichtsherkenning en een ‘touch to focus’ optie. De P20 is voorzien van de nieuwste Android versie 8.1. De Huawei P20 verschijnt op 24 april 2018.

Sony Xperia XZ2

De Sony Xperia XZ2 heeft ook een Octa core processor maar dan van 2,7 GHz en een opslagruimte van 64 GB die tot 400 GB uitbreidbaar is. Het interne RAM geheugen bedraagt 4 GB, wat nog steeds snel is, maar voor de huidige standaard smartphones wel het minimale. De batterij heeft 3180 mAh, wat nog steeds voldoende is, maar beter was het geweest om hem wat meer capaciteit te geven. De Sony Xperia XZ2 haalt nog niet de nieuwste standaardgrootte scherm van minimaal 6 inch. Het heeft een scherm van 5.7 inch, wat wel weer ideaal is, als 6 inch of groter je te groot lijkt. Hij is voorzien van een 19 Megapixel camera, met een 8x digtal zoom optie, automatisch flash en gezichtsherkenning. De Sony Xperia XZ2 is voorzien van Android versie 8.0. De verschijningsdatum is 16 mei 2018.

Conclusie

De Huawei P20 is op de meeste vlakken voorzien van betere prestaties, maar ook de Sony Xperia XZ2 heeft prima middelen aan boord voor snelle prestaties. Het blijft een kwestie van persoonlijke smaak en welke eisen je het belangrijkste vindt aan je smartphone.