Sim only met onbeperkt internet; wat zijn de mogelijkheden?

4g sim only met onbeperkt internet

Wie veel online wil of moet zijn, doet er verstandig aan te kiezen voor een 4g sim only met onbeperkt internet abonnement. Dan word je namelijk niet verrast op een hoge(re) telefoonrekening omdat je de afgesloten bundel dus niet overschrijdt. Niet alle providers bieden overigens onbeperkte databundels aan. Voor de goede orde: abonnementen met 4g sim only met onbeperkt internet worden ook wel losse abonnementen zonder een toestel genoemd. Wat je krijgt is dus alleen een simkaart. Sim only is dé oplossing als je een geschikt abonnement wenst zonder dat je een nieuw toestel behoeft.

Simlockvrij toestel

Voordeel van 4g sim only met onbeperkt internet is de prijs. Die ligt behoorlijk lager dan een abonnement met nieuwe telefoon. Omdat er geen nieuw toestel bij het abonnement hoort, geven providers korting op de maandelijkse nota die daardoor lager komt te liggen. Wie gaat voor een sim only abonnement moet wel over een toestel beschikken dat simlockvrij is; je telefoon moet dus de simkaarten van alle providers accepteren. Behalve de lagere maandlasten, kiezen veel mensen voor sim only abonnementen omdat ze belang hechten aan hun huidige telefoon. Het is prima mogelijk om je ‘oude’ nummer te behouden als je kiest voor sim only en steeds vaker wordt de voor het sim only abonnement benodigde simkaart in de vorm van een 3-in-1-kaart geleverd. De simkaart is zodoende in elk toestel te plaatsen.

Onbeperkte databundel

Steeds meer mensen kiezen voor sim only met een onbeperkte databundel. Zij weten van zichzelf dat ze veel online zijn of moeten zijn en willen dus achteraf geen hoge kosten voor de kiezen krijgen. Wie de providers die wel onbeperkte databundels bieden naast elkaar zet, zal zeker op de zogenaamde ‘kleine lettertjes’ moeten letten. Dit omdat de term onbeperkt niet altijd opgaat en er in bepaalde gevallen wel degelijk beperkingen zijn. Zo is bekend dat bij een aantal providers bijvoorbeeld beperkingen gelden voor het aansluiten van laptops. Een van de aanbieders, T-Mobile, vraagt je bijvoorbeeld – als je meer dan 5GB per dag gebruikt -de dagen erna steeds 1GB up te graden. Zonder kosten weliswaar, maar het vraagt wel telkens een handeling. T-Mobile doet dit om eventueel misbruik van hun netwerk op die manier te voorkomen.

Providers en prijs

Wie voor sim only gaat, doet er verstandig aan zich goed in de aanbiedingen van de verschillende providers te verdiepen. Er is nogal wat onderling prijsverschil. Zo kun je bij Tele 2 een 2-jarig contract aangaan voor 25 euro per maand. Wie voor KPN kiest, betaalt voor dezelfde duur (twee jaar dus) tien euro meer per maand terwijl een andere bekende provider, Vodafone, voor de duur van twee jaar 31 euro per maand vraagt. Abonnementen zijn ook voor de periode van een jaar of per maand aan te gaan.