Apple gaat OLED-schermen van Samsung gebruiken voor iPhone 8

Er zijn eigenlijk twee soorten mensen op de wereld, je hebt mensen die zweren bij een toestel van Samsung en mensen die meer houden van een iPhone. Maar het lijkt erop dat deze twee nu samen gaan smelten. Apple heeft namelijk zeventig miljoen OLED-schermen besteld bij Samsung om te gaan gebruiken in de nieuwe iPhone 8.

Deze informatie komt uit de Japanse krant Nikkei. Deze informatie over de OLED-schermen komt trouwens niet volledig uit de lucht vallen. Toeleveranciers van Apple en analisten hadden al eerder uitgevogeld dat Apple OLED-schermen zou gaan gebruiken in de nieuwe iPhone 8, en ook dat deze productie volledig in de handen van Samsung zou komen te liggen.

Het lijkt er op dat Samsung zo’n vijfennegentig miljoen schermen kan leveren aan Apple dit kalenderjaar, mocht de zeventig miljoen die nu besteld is niet genoeg zijn.

Nikkei meldde ook dat het OLED-scherm licht gebogen zal zijn. Ook kijkt men weer uit naar modellen die draadloos op te laden zijn. Het lijkt erop dat Apple dit in de drie nieuwste modellen iPhone wil gaan stoppen, al blijkt het dat er nog snel sprake is van oververhitting.

Verder schijnt het ook zo dat de iPhone 8 een irisscanner komt te hebben, dit zal dus betekenen dat je door middel van je oog jouw homescreen in kunt komen. Verder gaan er ook geruchten dat de ouderwetse thuisknop verdwijnt.