Usenet: hoe gebruik je het?

Voor velen zal Usenet een onbekende term zijn. Het is ook best ingewikkeld, want hoe werkt het nou precies? In deze blog zullen wij onze best doen om jou succesvol uit te leggen wat Usenet is, en wat jij hier precies mee kan. 

Wat is Usenet?

Usenet is een uniek soort server, waarop gebruikers onderwerpen kunnen discussiëren en bestanden over dit onderwerp kunnen downloaden. Ieder onderwerp heeft zijn eigen plek; deze plek wordt een nieuwsgroep genoemd. Binnen deze nieuwsgroepen kan jij onbeperkt bestanden downloaden en discussiëren. Wat Usenet uniek maakt, is dat het netwerk bestaat door de verbinding van computers en servers over de hele wereld. Het is dus niet online te vinden, maar werkt als aparte server. Usenet is dus vrijwel altijd te gebruiken, aangezien er over de hele wereld altijd verbindingen zijn. Valt er één weg? Dan wordt er zo weer een nieuwe gevonden.

Wat zijn de mogelijkheden van Usenet?

Usenet wordt vooral gebruikt om bestanden uit te wisselen. Aangezien alles anoniem gebeurd, heb jij de vrijheid om te doen wat je wilt. Zo kan jij informatie over jouw interesses op zoeken, zonder dat iemand dit hoeft te weten. Deze onderwerpen kunnen alles zijn wat jij maar kan bedenken: van jouw favoriete underground artiesten tot de politiek in Zuid-Amerika tot flora en fauna in Azië. 

Is Usenet gratis?

Het gebruik van Usenet is goedkoop, maar niet gratis. De kosten van Usenet verschillen per persoon. Deze verschillen liggen aan hoeveel iemand Usenet gebruikt, en dus hoeveel verbindingen deze persoon maakt. Over het algemeen betalen gebruikers van Usenet niet meer dan €2,- per maand. Jouw downloadsnelheid wordt ook meegenomen bij de berekening van je maandbedrag. Als deze erg laag is, zal je maandbedrag iets hoger worden. 

ViperNews

Ben jij geïnteresseerd in het gebruik van Usenet? Je zult dan een provider nodig hebben. Een provider die wij aanraden is ViperNews. Op de website van ViperNews vind jij unieke deals, naast heel veel extra informatie over het gebruik van Usenet. Zij zijn de perfecte hulp voor wanneer jij gebruik wil maken van Usenet, voor zowel discussie als downloads.