Onbeperkte data, bij welke mobiele aanbieders kan dit nog?

Onbeperkte data, bij welke mobiele aanbieders kan dit nog?

Hoe vaak zie je niet dat providers adverteren met bundels die het zogenaamd mogelijk maken dat jij onbeperkt data gebruikt? Wie deze beloftes gelooft, komt vaak van een koude kermis thuis. Een abonnement met onbeperkt mobiele data bestaat wel zeker, maar het woord ‘onbeperkt’ kan nog wel eens voor problemen zorgen. Hebben we het hier nou echt over het gebruiken van onbeperkt 4G data dan wel onbeperkt 3G data? Of zit er misschien een addertje onder het gras?

Onbeperkte data, bij welke mobiele aanbieders kan dit nogFair use policy

Er bestaan enkele providers die adverteren met onbeperkt mobiele data, hoewel dit in de praktijk misschien toch gebonden blijkt te zijn aan een bepaald maximum. Vaak ondervind je hier ook geen problemen van. Als jij maar 1 GB-internet gebruikt per maand, zul je er niet snel achter komen dat jouw ‘onbeperkte’ moment eigenlijk stopt bij 5 GB. Er bestaan echter ook abonnementen die daadwerkelijk jou onbeperkt data aan jou zullen bieden. In het verleden is hier echter flink misbruik van gemaakt, waardoor de fair use policy ingevoerd is geworden. Dit houdt in het eerlijk en normaal moet blijven hoe jij gebruikt maakt van het internet. Ga dus niet onbeperkt 4G data of zelfs onbeperkt 3G data gebruiken door jouw simkaart als een modem te gebruiken: hierdoor zal niet alleen jouw snelheid drastisch verlaagd worden, maar maak je je ook potentieel schuldig aan fraude.

Aanbieders

Gebruik jij veel data, maar hou je het wel binnen de richtlijnen? Dan zijn er gelukkig genoeg providers met fijne aanbiedingen voor onbeperkte data. Zo kun je bij Youfone.nl all voor 19 of 20 Euro per maand (afhankelijk van het abonnement dat je kiest) genieten van onbeperkt internet. Dit ook goed te combineren met een geheel onbeperkt pakket. Een andere goede optie is Robin Mobile. Zij hebben keuze uit maar liefst vijf verschillende abonnementen waarbij je onbeperkt kunt bellen, sms’en, en internetten voor een vast bedrag per maand. Hoe duurder het abonnement, hoe sneller jouw internet zal zijn. Ook T-Mobile heeft een handige actie. Met hun GO-abonnementen kun je onbeperkt internetten, sms’en, en bellen, en krijg je 10 GB in de Europese Unie. Het abonnement kost 35 Euro. Als echter meerdere personen die op hetzelfde adres staan ingeschreven dit abonnement nemen, kun genieten van meer dan 10 Euro korting. Oftewel: onbeperkte data bestaat nog steeds!