BKR registratie bij mobiele abonnementen

 

BKR registratie bij mobiele abonnementenSinds 2017 zijn mobiele aanbieders verplicht om bepaalde mobiele abonnementen aan te melden bij BKR. Er zijn mensen die zich hier zorgen over maken en hierdoor terughoudend zijn met het afsluiten van een abonnement. Met name vanwege het feit dat een BKR notering gevolgen kan hebben voor het aanvragen van leningen of een hypotheek schrikt mensen af. Mensen vragen zich af ‘ Heb ik nu een lening door mijn mobiel ‘? Gelukkig wordt de soep niet zo heet gegeten als ie wordt opgediend. Het BKR houdt lening registratie en mobiele telefoon abbonementen bij. Het is bepaald niet in alle gevallen dat je abonnement wordt gemeld bij het BKR.

BKR registratie en mobiel abbonement

Voor alle abonnementen waarbij een telefoon zit die je op afbetaling koopt die bóven de 250 euro kost, wordt er een BKR registratie toegepast. Vanuit het BKR wordt dit een goederen krediet genoemd. Het abonnement zelf, dus de gebruikerskosten, het maandbedrag, je internetkosten, worden niet geregistreerd. Wat je in bepaalde gevallen ook met mobiele aanbieders kan afspreken is dat als je een telefoon bij je abonnement neemt die meer dan 250 euro kost, hem ineens te betalen. Als dir niet haalbaar is kun je vaak ook afspreken om het bedrag dat boven de 250 euro uitkomt te betalen en de resterende 250 euro in termijnen te voldoen. Dit kan dus bij een aantal aanbieders, controleer goed of dit ook in jouw geval mogelijk is. Alle abonnementen met telefoons onder de 250 euro, worden niet gemeld aan het BKR. Het BKR bestaat om ervoor te zorgen dat mensen die het eigenlijk niet kunnen betalen, (verkapte) leningen aangaan. Op deze manier wordt geprobeerd mensen met schulden terug te dringen en te voorkomen. Zowel bij lening registratie en mobiele telefoon abonnementen.

Heb ik nu een lening door mijn mobiel?

Ja. Wanneer je een BKR registratie en mobiel abbonement hebt, waarbij je mobiel op afbetaling is boven de 250 euro, wordt dit gezien als een lening (een goederen krediet). Net als een roodstand bij de bank of een credit card wordt deze lening als een positieve notering aangemerkt door het BKR.