Netflix werkt niet? Hier een aantal oplossingen op een rijtje

Na een lange werkdag wil je natuurlijk niets anders dan lekker Netflixen en tot rust komen. Het is dan bijzonder frustrerend, wanneer Netflix niet blijkt te werken. Er zijn een aantal relatief eenvoudige oorzaken waarom Netflix het niet doen. In dit artikel lees je wat de mogelijke oorzaken zijn en hoe je dit zelf eenvoudig kunt oplossen.

Probleem met netwerkverbinding

Anders dan kabel TV werkt Netflix via een internetverbinding. Het is daarom belangrijk dat je een snel netwerk hebt, waarmee je ongestoord jouw favoriete series en films kunt streamen. Wanneer Netflix het niet doet of niet laadt, is het belangrijk om allereerst jouw netwerkverbinding onder de loep te nemen. Werkt deze nog of is er wellicht een storing bij jouw netwerkprovider? Schakel het internet een keer aan en uit om te kijken of dit wellicht de mogelijke oplossing is.

Abonnement

Netflix werkt met een abonnement. Wanneer je deze niet op tijd betaalt, zul je niet meer kunnen inloggen op jouw account en werkt Netflix niet. Je krijgt altijd bijtijds een melding van Netflix dat jouw abonnement ten einde loopt. Zorg er daarom voor dat je altijd op tijd jouw abonnementskosten betaalt, om zo nooit zonder Netflix te hoeven zitten. Wanneer je te laat bent met betalen, kun je altijd diezelfde dag nog betalen en zal Netflix het gewoon weer doen.

Netflix geluid doet het niet

Heb je een abonnement en een werkende verbinding, maar doet het geluid het niet? Dan is het belangrijk om de instellingen van jouw TV of smartapparaat te beraadslagen. Netflix geluid op je smartphone zul je soms los moeten instellen voordat het werkt. Tegenwoordig zijn de meeste toestellen hier standaard op berekent, maar wanneer dit niet automatisch werkt, zul je de instellingen van de Netflix app erbij moeten halen en hier toestemming voor audio moeten geven.

Te veel gebruikers

Er zijn verschillende abonnementen die je kunt afsluiten bij Netflix. Met een goedkoop abonnement kun je bijvoorbeeld maar op enkele schermen tegelijkertijd kijken en bij een uitgebreider abonnement kunnen meerdere schermen worden toegevoegd. Wanneer je met te veel mensen tegelijkertijd gebruik maakt van een abonnement, kan Netflix niet werken. Stem het daarom goed met elkaar af of kies voor een uitgebreider abonnement.

Er zijn verschillende redenen waarom Netflix het niet kan doen. De meeste zijn echter onschuldig en relatief eenvoudig op te lossen. Bekijk of je jouw abonnementskosten hebt betaald, Netflix geluid op je smartphone hebt, internet het doet en met hoeveel mensen je tegelijkertijd gebruik maakt van een abonnement. Zo kun je een probleem snel achterhalen en op lossen.