Mobiele telefoon garantie

mobiele telefoongarantieMobiele telefoongarantie

Hoe lang heb je garantie op je mobiele telefoon? Een vraag die wij onszelf vaker zouden moeten stellen bij een toestel dat niet goed functioneert. Vaak weten wij als consument niet waar we recht op hebben en dat is natuurlijk hartstikke zonde. We betalen immers meer dan genoeg en eigenlijk teveel voor onze toetellen! In dit artiekel delen wij alle informatie die je moet weten over mobiele telefoongarantie.

Hoe lang heb je garantie op je mobiele telefoon?

Die nieuwste Iphone is natuurlijk hartstikke mooi, maar we weten allemaal dat ze ook snel kuren krijgen. Een volume knop die niet goed meer werkt of een batterij die steeds korter meegaat, we kennen het allemaal. Vaak treden deze vervelende moeilijkheden op na de garantietermijn van één jaar. Wanneer je met je kapotte Iphone naar de Apple Store gaat zullen zij je dan ook vertellen dat ze helaas niks meer voor je kunnen betekenen. Wat zij je niet zullen vertellen is dat je volgens de wettelijke garantie periode in Europa recht hebt op twee jaar garantie.  Volgens de Nederlandse wet dient het apparaat deugelijk te zijn en kun je zelfs ná twee jaar nog terug naar de verkoper voor mobiele telefoon garantie. Deze wet gaat natuurlijk niet op als je je telefoon hebt laten vallen of wanneer de software verouderd is.

Dit geldt voor alle (mobiele)apparaten in Nederland. Toch maken telefoonaanbieders zoals Huawei en Samsung het je iets makkelijker met betrekking tot de garantie op je mobiele telefoon. Je hoeft je dus niet direct tot deze wet hoeft te richten. Zij geven mobiele telefoon garantie tot twee jaar. Houd er bij Huawei wel rekening mee dat de verwijderbare batterij zelf maar zes maanden garantie heeft.

Garantietermijn van je mobiele telefoon voorbij?

Gaat je toestel kapot na afloop van de garantietermijn van je mobiele telefoon en is dit écht niet jou schuld? Laat je niet afschepen door de verkoper in de winkel. Volgens de wettelijke garantie periode heb je nog gewoon garantie op je mobiele telefoon. Willen ze je écht niet helpen met mobiele trelefoon garantie? Op www.consuwijzer.nl vind je voorbeeldbrieven die je kunnen helpen bij het aanschrijven van de telefoonaanbieder.