Laat jouw SEO-content goed scoren op mobiele devices

seo

Heb je altijd al willen weten hoe je content schrijft die hoog scoort in verschillende zoekmachines zoals Google? En ook op mobiel? Lees dan verder en kom erachter wat je allemaal nodig hebt om teksten te schrijven die een groot en breed publiek zal kunnen bereiken. De Engelse term ‘Search Engine Optimization’ (SEO) zegt het eigenlijk zelf al: als SEO schrijver optimaliseer je aan de hand van slim gekozen trefwoorden het mogelijke succes dat jouw tekst op het internet zal hebben. Met vele facetten zul je rekening moeten houden als je de vindbaarheid van jouw tekst wilt optimaliseren.

Lees hoe andere SEO-schrijvers het aanpakken

Op het internet doen verschillende tips en adviezen de ronde over hoe je een succesvolle SEO-tekst schrijft. Zovele mensen zovele meningen. Deze tips komen onder andere van mensen die dagelijks met het schrijven van SEO bezig zijn en hun kennis en ervaring met anderen willen delen. Vele boeken zijn volgeschreven over het onderwerp SEO-schrijven. Deze schrijvers die op metaniveau over het vak schrijven gaan in op verschillende onderdelen van het schrijven van een SEO-tekst. Zo kan niet alleen de actualiteit van het onderwerp of de doelgroep waarvoor je schrijft van belang zijn.  Ook kun je allerlei specifieke, aan het onderwerp gerelateerde, links en diverse tools inzetten om een tekst te maken die door veel mensen gelezen zal worden.

Voorbeelden van technieken die je voor SEO toe kunt passen

Als je een SEO-tekst gaat schrijven kun je bijvoorbeeld extra aandacht verlenen aan de combinatie van trefwoorden die je inzet om een bepaald bedrijf of een bepaalde webshop in het vizier te brengen bij lezers. Daarnaast kun je een bepaalde dienst of een bepaald product onder de aandacht brengen en ondersteunen met bijvoorbeeld beeldmateriaal als foto’s, filmpjes of presentaties. Als dit extra materiaal tot de verbeelding spreekt van lezers dan kan dit er namelijk voor zorgen dat een bepaalde bedrijf, product, idee of concept blijft hangen bij lezers. Door jouw SEO-tekst toe te rusten  met bijvoorbeeld teasers of links, die het onderwerp verdiepen, vergroot je het gehalte aan info of aantrekkelijkheid van jouw tekst.

Meer tips & tricks voor het schrijven van SEO

Verder kun je als SEO-schrijver aandacht besteden aan de structuur en opbouw van jouw tekst of betoog. of Ga zelf op het internet surfen aan de hand van bepaalde zoekacties om hieruit te concluderen welke zoekwoorden of frases extra aanslaan bij het publiek. Door je als SEO-schrijver te mengen in actuele discussies of trends zul je in staat zijn om door te dringen tot de algemene opinie en gerichter met een zelf-bepaalde toon door kunnen dringen tot jouw publiek. Een juiste dosis gezond verstand, of wat ook wel ‘common sense-psychology’ wordt genoemd, heb je als schrijver nodig om je te kunnen verplaatsen in de wereld van de potentiële lezer van jouw tekst of de koper van een bepaald product of bepaalde dienst. Heb je snel een tekstschrijver nodig? De Contentbank.nl helpt je graag verder. Voor scherpe tarieven schrijven wij de beste webcontent.