Een plantenspeler is de eyecatcher in je huis

platenspeler

Het was in de jaren 60 een veelgebruikt item: de platenspeler. Bijna iedereen had er wel een thuis. Maar wat is een platenspeler nou eigenlijk? Een platenspeler wordt ook wel draaitafel of grammofoon genoemd. Dit item is voornamelijk zo populair geworden door zijn excentrieke geluid. Maar, helaas werd dit item minder populair toen de cd-speler uitkwam. Nog steeds werden albums uitgegeven in LP en cd, maar toch werden er meer cd’s verkocht. Voornamelijk omdat het een compacter item is, die minder plek in neemt. Maar gelukkig is tegenwoorden de platenspeler een uniek item geworden. Vaak wordt die gebruikt als decoratie om de echte retro look in een huis af te maken. Maar, er wordt ook nog vaak genoeg muziek gedraaid uit een platenspeler. Wil je meer weten over een platenspeler? Lees dan snel verder!

Hoe zit een platenspeler in elkaar?

De platenspeler heeft een bijzonder en excentriek geluid. Dit klinkt dan ook anders dan muziek die jij via je oordoppen luistert, want dit luister je via een technologisch apparaat. Een platenspeler heeft een ander geluid omdat je hier een LP op moet leggen. De naald van de platenspeler leest de LP aan de hand van de groeven. De LP draait dan ook, hierdoor is de naald op een gegeven moment in het midden van de LP en dan zijn de nummers aan die zijde klaar. De trillingen die ontstaan door de naald worden omgezet in muziek, die uiteindelijk bij de versterker terecht komt. Waar wacht je nog op? Haal oude LP’s uit de kast en draai de mooiste plaatjes.

Muziek in je woonkamer uit een platenspeler

Een platenspeler is een uniek voorwerp. Het heeft een bijzonder geluid en daarnaast staat het ook nog eens mooi als decoratie. Wil je graag een plantenspeler aanschaffen? Dat kan! neem eens een kijkje bij MaxiAxi dit is de partij die je kan helpen om de perfecte platenspeler te vinden. Meer informatie nodig? Neem dan eens een kijkje op de website of neem contact op met een van de speciaisten.