Wat is eSIM en hoe werkt eSIM?

Wat is eSIM en hoe werkt eSIM

Wat is eSIM en hoe werkt eSIM? De term “eSIM” betekent simpelweg een ingebouwde simkaart. Er zijn geen fysieke simkaarten bij betrokken en u hoeft de ingebouwde simkaart dus niet te verwisselen. eSIM moet worden ondersteund door het netwerk of de provider en door hen worden ingeschakeld. Nog niet alle netwerken ondersteunen eSIM. Wat is eSIM dan precies? Een eSIM is in feite een kleine chip in uw telefoon en werkt op dezelfde manier als de NFC-chip die wordt gebruikt voor betalingstechnieken zoals Apple Pay en Google Pay. De informatie op een eSIM is herschrijfbaar, wat betekent dat u met een simpel telefoontje kunt beslissen om van operator te veranderen. Ze zijn heel gemakkelijk toe te voegen aan een dataplan – het verbinden van apparaten met eSIM’s met een mobiel account kan in enkele minuten worden gedaan. eSIM wordt ondersteund door de GSMA, de vereniging van mobiele netwerken, en die organisatie heeft de standaard voor eSIM wereldwijd gedefinieerd.

Wat betekent eSIM voor apparaten?

Één van de voordelen die het telefoonfabrikanten biedt, is dat we kleinere apparaten moeten aanschaffen, omdat er geen simkaart of de houder voor deze kaart nodig is. Er zijn ook geen netwerken nodig om veel simkaarten te produceren of te distribueren. eSIM’s zijn ook geweldig voor andere apparaten zoals laptops en tablets, waar naadloze connectiviteit de norm zal worden. Vodafone zegt dat eSIM’s meer verbonden apparaten mogelijk maken, simpelweg omdat eSIM’s niet zoveel ruimte in een apparaat nodig hebben, waardoor fitnesstrackers 4G- of 5G-connectiviteit hebben op een manier die ze voorheen niet konden bieden.

Hoe werkt eSIM?

Als u een fysieke eSIM-voorziening heeft en bent verbonden met twee afzonderlijke netwerken, kunt u bij verschillende iPhone 11 modellen beide netwerken tegelijkertijd op het scherm weergeven. Als de handset in stand-by staat en zowel de simkaart als de e-simkaart zijn voorzien, kunnen klanten op beide nummers oproepen en smsjes ontvangen. U kunt er ook voor kiezen om Secundair alleen te gebruiken voor mobiele data – handig als u in het buitenland bent en een lokale data-eSIM gebruikt. U kunt meer dan één e-simkaart op uw iPhone opslaan, maar u kunt er maar één tegelijk gebruiken. U kunt van e-simkaart wisselen door op Instellingen> Mobiel> Mobiele abonnementen te tikken en vervolgens op het abonnement te tikken dat u wilt gebruiken.