Een hoesje voor je iPhone, doe je het wel of juist niet?

iphone hoesje

Apple iPhone 8: moet je die wel beschermen door hem te verpakken?

De markt wordt overspoelt met telefoonhoesjes. Waterproof cases, lederen hoesjes, siliconen hoesjes, zelfklevende schermbeschermers. Velen zullen denken, nu is het genoeg laat je telefoon vrij en naakt rondslingeren, zoals hij ontworpen is. Ten eerste is je Apple iPhone 8, wat een waar “state of the art” is, niet ontworpen om verborgen te worden in een iPhone hoesje.

Apple’s Senior Vice President Jonathan Ive zat niet in zijn pluchen kleine Apple-kantoor te zwoegen aan een tekentafel, om zijn sublieme ontwerp te zien verdwijnen in een kunstleer etuitje. Ze spenderen tenslotte kapitalen aan ontwerpkosten, steken er uren zwoegen in, zodat je telefoon er mooi uitziet. Dus je zou trots moeten zijn elke keer dat je hem uit je zak haalt.

Een iPhone 8 hoesje houd je toestel wel nieuw

Oké, een iPhone 8 mag gezien te worden. Maar aan de andere kant: het is geen kunstwerk wat in een museum staat. En ja, je telefoon zal ongetwijfeld een paar honderd Euro hebben gekost, wat een hoop geld is. Maar stel dat je gaat upgraden zodra je contract van bijvoorbeeld twee jaar voorbij is. In die periode kunnen zich vele kleine krassen ontwikkelen op het toestel. Dan zou je je zorgen moeten maken over de wederverkoopwaarde. Het is zonde de prijs drastisch moeten verlagen, omdat je telefoon eruit ziet of het in de grindbak is beland.

Dat is onnodig geld weggooien wat gemakkelijk voorzien had kunnen worden door het gebruik van een Apple iPhone 8 hoesje. Het is een feit een iPhone hoesje op je telefoon plaatsen is een beetje hetzelfde als een Ferrari beschilderen met roestwerende verf en deze vervolgens in een doek te wikkelen. Het ligt alleszins aan de eigenaar van de telefoon, wetend dat je over een of twee jaar een nieuwe neemt, bescherm hem dan in een Apple iPhone 8 hoesje en verzeker jezelf van een vlotte tweedehands verkoop.

Elke onbeschermde telefoon is gevoelig voor schade van buitenaf

Beschermt een iPhone hoesje echt je iPhone? Het is begrijpelijk dat iedereen twee keer nadenkt voordat men een hoesje aanschaft voor een iPhone. Je hebt al een prijzig toestel, om daar nog is extra uit te geven voor bescherming. Maar een iPhone liefhebber moet weten dat een goede bescherming crucialer is dan de prijs. Een Apple iPhone 8 hoesje beschermt je telefoon, wat wel per geval afhankelijk is. Veel zien er leuk uit, maar bieden nul protectie. Diam Telecom heeft bijvoorbeeld wel de juiste hoesjes voor de perfecte bescherming. Je iPhone is nu eenmaal gevoelig voor de volgende risico’s:

1. Regendruppels,

2. Blootstelling aan water,

3. Krassen door slordig gebruik of neer te leggen op een ruwe ondergrond,

4. Ophoping van vuil,

5. Onzorgvuldig bij je dragen, met kans op breukschade.

Met deze risico’s in acht nemende weet je dat een iPhone uiterst precair is, dus ook enige voorzichtigheid wordt verwacht. En daarom adviseren wij altijd een hoesje voor je iPhone.