De Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomi Mi 10 Pro

De Xiaomi Mi 10 Pro is een bijzonder volwaardige smartphone die in veel opzichten excelleert. De telefoon speelt op het gebied van kwaliteit en specificaties serieus mee met de grote jongens, het is hiermee een echte premium-telefoon. Hieronder lees je er meer over.

De De Xiaomi Mi 10 Pro specificaties

Wil je een Xiaomi Mi 10 pro kopen? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar hoe deze presteert. Goed nieuws: de Xiaomi Mi 10 pro presteert erg goed. Dit heeft alles te maken met de Qualcomm Snapdragon 865 processor, deze bijzonder krachtige processor zorgt niet alleen voor een soepele ervaring, maar het biedt ook mogelijkheden met betrekking tot de functies op de telefoon. Door de grote verwerkingskracht van deze Qualcomm processor is het mogelijk om met de Xiaomi Mi 10 pro foto’s te maken in 108 (!) megapixel. Ook in het rijtje van luxe Xiaomi Mi 10 pro specificaties staat de vingerafdrukscanner onder het scherm, deze techniek is toekomstbestendig en functioneel. Wat betreft het 6,67 inch full-HD Super AMOLED-scherm kan gezegd worden dat de kleurweergave erg accuraat is en de maximale helderheid bovengemiddeld hoog ligt. Dit zorgt er voor dat zelfs in volle zonlicht het scherm goed te zien is.

Niet alleen de processor zorgt voor een soepele ervaring, maar de 8GB aan RAM werkt hier ook zeker aan mee. Een Xiaomi Mi 10 Pro kopen doe je dan ook echt om de souplesse die de telefoon je kan bieden. Wat voorts wezenlijk bijdraagt aan de souplesse van deze telefoon is de refreshrate van 90 hertz. De meeste (high-end) telefoons hebben slechts een refreshrate van 60 hertz. Met een hogere refreshrate zijn de bewegingen op het scherm soepeler. Dit zal je voornamelijk merken bij het scrollen of bij het bekijken van een video.

De telefoon heeft tot slot genoeg accu capaciteit (4500 mAh) om de hoge specificaties aan te kunnen. Wil je de (al forse) accuduur een boost geven, dan kun je de refreshrate van het scherm verlagen naar 60 hertz. Wat betreft het geheugen komt de telefoon standaard met 256gb opslag, dit is niet uitbreidbaar, maar dit moet gezien de hoge standaardwaarde niet voor problemen zorgen. Kortom, de Xiaomi Mi 10 Pro specificaties liegen er niet om.

De camera’s

Vroeger viel er niet zoveel te vertellen over de camera’s van een telefoon. Meestal ging het om één of twee camera’s die niet erg goed presteerden. Tegenwoordig kan je echter bijna je professionele camera aan de kant schuiven voor je telefoon. Ook de Xiaomi Mi 10 Pro presteert fascinerend op het gebied van foto- en videografie. De telefoon kent in totaal vijf camera’s. Hiervan zit slechts één aan de voorkant, dit is de selfiecamera met 20 megapixel. De achter kent vier camera’s. Van boven naar beneden zijn dit een 8MP zoom lens, een 12MP portretlens, een 108MP uiterst scherpe primaire lens en een 20MP wide-angle lens. Onafhankelijk van de situatie heeft de Xiaomi Mi 10 Pro dus altijd wel een lens klaarliggen om te schieten.

Design en bouwkwaliteit

Een Xiaomi Mi 10 pro kopen lijkt gezien de specificaties een makkelijke beslissing. Maar iets wat daarnaast meetelt is de bouwkwaliteit. Gelukkig is de bouwkwaliteit oerdegelijk. Aan de voorkant van de telefoon vind je het grote scherm met linksboven een kleine inkeping voor selfiecamera. Zowel aan de boven- als onderkant is een luidspreker te vinden. De achterkant van de Xiaomi Mi 10 Pro is van mat glas. Dit is niet alleen erg fraai, maar het geeft ook net wat extra grip en het voelt premium in de hand. Ook zijn de camera’s op de achterkant te vinden uiteraard. Deze zijn in een verticaal rijtje onder elkaar gepositioneerd.