De verschillen tussen een zakelijk abonnement en een gewoon abonnement

Wanneer je wilt kiezen voor een nieuwe smartphone kom je meestal voor de keuze om deze in combinatie met een abonnement af te sluiten. Kan je dan beter voor een gewoon of toch zakelijk abonnement gaan? Is zakelijk bijvoorbeeld goedkoper of juist niet?

 

Enkele voordelen

Wanneer je voor een zakelijk abonnement gaat, dan kan je gebruik maken van de aftrekbare BTW. Dat is zowel voor het abonnement zelf van toepassing als bijbetaling voor de telefoon. Meestal betaal je ook geen aansluitkosten. Wat voor veel gebruikers een extra fijn voordeel is, is dat er geen sprake is van een BKR registratie. Dit is bij een gewoon abonnement wel namelijk het geval. Hierdoor kun je bij leningen en/of hypotheek minder geld lenen. Je kunt met je collega’s je belbundels nog eens delen en je belt voordelig met elkaar. Daarbij kunnen alle abonnement onder een account worden beheerd. Wanneer je problemen hebt, wordt er binnen 24 uur actie ondernomen om je te helpen met het probleem. Bij een gewoon abonnement kan dit langer duren.

 

Nadelen

Er kleven ook nadelen aan een zakelijk abonnement. Zo zijn de kosten hoger. Echter heb je bij deze abonnementsvorm wel meer mogelijkheden dan bij een gewone. Het delen van bundels heeft natuurlijk geen enkel voordeel voor een ZZP-er. Deze groep heeft veel meer voordeel bij een gewoon abonnement.

 

Welke keuze maken?

Een zakelijk abonnement is erg interessant voor de grote bedrijven waar er veel gebeld wordt en bundels kunnen worden gedeeld. Daarbij kan een beheeraccount voor alle abonnement een goed overzicht geven. Het feit dat er geen BKR registratie bij een zakelijk abonnement komt kijken kan de keuze voor een luxer toestel ook makkelijker maken. Echter blijft het de vraag welk abonnement echt bij jou past. Wanneer je in een klein bedrijf werkt of ZZP-er bent, kan een zakelijk abonnement vooral duur uitvallen. In dat geval kan je beter een gewoon abonnement nemen. Als je voor een snelle service wilt gaan die problemen in korte tijd moet oplossen dan is een zakelijke variant beter.