Accuproblemen of accu snel leeg?

Een accu kan op den duur snel leeg gaan. Enkele tips om te zorgen dat je het maximale uit jouw accu haalt:

  • Verlaag helderheid van het scherm
  • Schakel wifi, gps en bluetooth uit als je het niet gebruikt
  • Schakel meldingen zoveel mogelijk uit


Mocht het zo ernstig zijn dat je continu aan het opladen bent, wees gerust. Het vervangen van je accu hoeft niet heel duur te zijn.

Homeknop werkt niet meer

De homeknop is één van de meest gebruikte knoppen en begeeft het daardoor relatief snel. Er kunnen meerdere oorzaken voor het defect zijn en een software probleem kan je zelf vaststellen. Je drukt op de aan/uit knop tot je de rode balk ziet. Vervolgens laat je de aan/uit knop los en druk je op de homeknop. Mocht dit niet werken dan moet hoogstwaarschijnlijk de verbindingskabel vervangen worden.

iPhone gevallen, wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Inmiddels weet iedereen ook hoe kwetsbaar een iPhone is, na een keer verkeerd vallen kunnen er flinke barsten in je scherm zitten. Gevaarlijk en ook nog eens geen gezicht natuurlijk. Een reparatie aan het scherm is de meest uitgevoerde iPhone reparatie door iPhoneAPK en over het algemeen vrij snel vervangen.

Defecte camera

Veel iPhone reparaties vinden plaats aan de camera en gerelateerde onderdelen. Het is natuurlijk ook een flink gemist, wanneer een essentieel onderdeel als de camera het niet meer doet. Het kan een software probleem zijn, of echt een probleem met de camera. 

Wat vaak al helpt is een reset, door de homeknop en de aan/uit knop tegelijkertijd in te drukken en ingedrukt te houden tot de iPhone opnieuw opstart. Kijk gelijk even of er niet iets op de lens zit. Mocht er een kras op de lens zitten dan zal deze moeten worden vervangen.

Wat te doen bij waterschade?

Wanneer je iPhone een duik heeft genomen is de beste remedie om je iPhone direct in een bak met rijst te leggen en hopelijk reparatie te voorkomen. Zorg dat je de simkaart uit het toestel haalt en leg deze in een flinke bak met rijst. Rijst neemt het vocht grotendeels op. Je kan de bak ook boven de verwarming zetten, zodat er nog wat vocht kan verdampen. Verwacht niet dat je je telefoon na 5 minuten weer kan gebruiken. Het kan zelfs zo zijn dat het enige dagen duurt voor de telefoon weer te gebruiken is.

iPhone reparaties zelf doen of laten doen?

Vroeger was het nog wel te doen om het een en ander zelf te doen aan je telefoon. Tegenwoordig is het vrij minuscuul werk, waardoor ik het persoonlijk zou afraden. Al lijkt het in sommige filmpjes op nog zo makkelijk. De fabrikant zal in deze gevallen ook voorschrijven dat de garantie vervalt wanneer je als gebruiker zelf aan het toestel sleutelt. Dat zou zonde zijn en daarom is het verstandiger om het door een expert te laten doen.