Welke smartphone past het best bij jou? Drie dingen die je jezelf moet afvragen.

Welke smartphone is nou eigenlijk het beste? En waar moet je eigenlijk rekening mee houden als je de smartphone kiezen moet? Welke smartphone past het best bij jou?

Er komt best wel wat kijken bij het kiezen van een nieuwe smartphone. Voordat je naar de winkel gaat in de stad of ergens anders zoekt waar je de smartphone kopen wilt, kan je je beter eerst goed inlezen.

Om de juiste smartphone te kiezen staan hieronder drie dingen waar je zeker op moet letten.

De grootte

De smartphone kiezen is voor iedereen een uitdaging en waar door velen geen rekening mee wordt gehouden is de grootte. “Ik wilde gewoon het nieuwste van het nieuwste, alleen het merk kiezen was nog lastig.”, wordt er dan gezegd. Vergeet alleen niet dat een hele grote telefoon vaak niet meer in de broek- of jaszak past. Ook wil je niet dat de telefoon te klein is, want dan wordt het versturen van een berichtje ineens wel een hele grote uitdaging. 

Het geheugen

Het geheugen van je telefoon bepaalt hoeveel apps je kan downloaden, hoeveel foto’s en video’s er op je telefoon mogen staan en uiteindelijk welke apps nog wel geopend kunnen worden en welke niet meer. Let er bij de aanschaf van je nieuwe telefoon op dat de telefoon genoeg geheugen heeft, ga hiervoor in gesprek met de verkoper en vertel wat je allemaal met de telefoon wilt doen. Uiteindelijk is de beste oplossing voor te weinig geheugen een sd-kaart, extern geheugen, maar dan moet je wel een telefoon gekocht hebben met ruimte voor een sd-kaart. Let hier dus heel goed op! 

smartphone kiezen

De camera

Er zijn nog maar weinig mensen met een echte camera in huis. De “echte” camera is bij veel mensen vervangen door de camera op de mobiele telefoon. Wil jij jouw mooiste momenten kunnen delen met familie en vrienden? Let dan goed op de camera die op jouw smartphone zit. Je wilt een camera van goede kwaliteit die scherpe foto’s maakt. Weet jij nu al zeker dat je geen foto’s gaat maken met je toestel? Dan kan je overwegen om een telefoon met een minder goede camera te kopen, deze zijn vaak gelijk een stuk goedkoper. 

Haast je niet, neem de tijd en vraag de verkoper om advies. Ben je nog niet zeker van je keuze voor de juiste telefoon? Ga naar huis en slaap er een nachtje over, je kan ook morgen de nieuwe smartphone kopen. 

Heel veel succes met het kiezen van je smartphone!