Netflix-geluid op je smartphone nu beter dan voorheen

Netflix-geluid-op-je-smartphone

Netflix klinkt beter. Dat is sowieso het bericht van een nieuwe blogpost van de streamingdienst die zijn nieuwste nieuwe audiofunctie, ‘hoogwaardige audio’, wil aankondigen en uitleggen.

De naam zelf is vrij eenvoudig en Netflix legt uit dat dit een opzettelijke stap was om ervoor te zorgen dat mensen precies begrijpen wat ze nu krijgen: een audio-ervaring van hogere kwaliteit.

Hoe heeft Netflix de audiokwaliteit van Android verbeterd?

Van Android-gebruikers wordt nu verwacht dat ze films kijken op telefoons met een betere geluidskwaliteit. Netflix heeft zijn Android-applicatie geüpgraded die audio streamt in xHE-AAC (Extended HE-AAC met MPEG-D DRC. Dit betekent dat de gebruikers geluiden in studiokwaliteit en met verhoogde consistentie kunnen horen. Dit zorgt voor een betere oplossing) als er een plotselinge volumeverandering en gebruikerservaring is, wat beter is in lawaaierige omgevingen.

Deze nieuwe codec biedt meer consistente audioniveaus, wat betekent dat je het volume niet steeds hoeft aan te passen om dialogen te horen en het volume vervolgens zachter te zetten als er een luide actiescène is.

De mogelijkheid om ook tv-programma’s te kijken

Daarnaast kunnen gebruikers alle tv-programma’s en series op Netflix bekijken met de speakers van hun smartphone. Zelfs zonder het gebruik van een koptelefoon kunnen gebruikers alle dialogen en andere achtergrondgeluiden verstaanbaar horen in een omgeving die niet stil is. Wanneer er een plotselinge verandering in het volume is, kan de nieuwe functie dit gemakkelijk aanpassen, zodat gebruikers niet plotseling hun oortelefoon hoeven te verwijderen of hun volume te verlagen.

Biedt een hoogwaardige ervaring

Het hele punt hier is dat Netflix probeert zijn audiogame te verbeteren om beter af te stemmen op zijn video. Het bedrijf heeft, zoals te verwachten, in de loop der jaren bovenal prioriteit gegeven aan videotechnologieën en probeert dit nu recht te zetten.

Netflix is ​​zich er terdege van bewust dat kijken slechts de helft van de kijkervaring is en heeft de laatste tijd een aantal stappen zoals deze gemaakt om ervoor te zorgen dat het zijn klanten een evenwichtiger product biedt.

Dit is zelfs nog relevanter in de wereld van streaming, waar de kwaliteit op sommige gebieden vaak kan worden aangetast om rekening te houden met andere. Bijvoorbeeld audio ten koste van video.

Lees ook: 7 makkelijke tips voor een gezonde relatie met je smartphone